De feesttafel op Paasochtend en ochtend wint met huisgemaakte en zelfgebakken lekkernijen. Paasbakken is een oude traditie. Traditioneel wordt er met Pasen een speciaal zoet brood gebakken met rozijnen, amandelen en gekonfijte vruchten. Taarten, bijvoorbeeld een cheesecake of een Gugelhupf, worden ook vaak gebakken voor het Lentefestival. Een feesttafel met Pasen is ook bijna ondenkbaar zonder heerlijke gistgebak. Het bakken met Pasen begint twee of drie dagen voor het festival, vooral als er veel gasten zijn. Met de juiste bakaccessoires voor Pasen, de gedekte tafel voor een paasontbijt of [paasbrunch wordt een echte eye-candy.
DEPOT helpt het deeg vorm te geven voor het paasbakken. De meest populaire symbolische dieren voor Pasen zijn natuurlijk konijnen, lammeren en kippen of kuikens. Deze dieren belichamen de vreugde van de lente, zijn vriendelijk en voorkomend. De bankettafel kan eenvoudig worden versierd met allerlei mooi gevormde gebakjes en ook voor Pasen zijn de passende bakaccessoires verkrijgbaar. Enerzijds zijn cakevormen in de vorm van bijvoorbeeld lam of konijn nodig voor het bakken van Pasen. Dankzij de volle vormen ontstaan dierfiguren van deeg die dicht bij de natuur lijken, die vervolgens kunnen worden versierd met glazuur en decoratie. Aan de andere kant zijn bakvormen voor koekjes en koekjes onmisbaar bij het paasbakken. Trouwens, naast de grappige konijnen, levendige kuikens en schattige lammetjes zijn ook vlinders, bladeren en bloemen geschikt als lentemotieven.](https://www.depot-online.be/nl/c/osterdeko/weiter-osterdeko-263)